Advanced search
Registered users
Username:

Password:

Log me on automatically next visit?

» Forgot password
» Registration
 
Random image

Porvoon tuomiokirkko
Porvoon tuomiokirkko

rakennusparkki


KIRKKORAKENNUKSET

Kirkko on kristinuskon pyhäkkö eli pyhä rakennus. Hiippakunnan keskuskirkkoa kutsutaan tuomiokirkoksi eli katedraaliksi.

Suomen sana kirkko on lainattu muinaisruotsin sanasta kirkia. Pohjimmiltaan se juontuu kreikan adjektiivista kȳriakón, joka tarkoittaa ”Herralle kuuluvaa”, ”Herran omaa”. (Hits: 54)
Subcategories
Kotka–Kymin seurakunta (1)
Kotka–Kymin seurakunta on evankelis-luterilainen seurakunta Kotkan kaupungin alueella. Seurakunta muodostettiin vuoden 2017 alussa kolmesta seurakunnasta (Kotka, Kymi ja Langinkoski), jotka aikaisemmin muodostivat Kotka–Kymin seurakuntayhtymän. Seurakunta kuuluu Mikkelin hiippakuntaan.

Seurakunnan kirkkoneuvosto kielsi helmikuussa 2017 rukoilun samaa sukupuolta olevien avioparien puolesta kaikissa Kotkan kirkoissa.

Metsäkulman kappeli
Ruotsinpyhtään seurakunta (0)
Ruotsinpyhtään seurakunta on entinen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunta. Se sijaitsi Loviisan kaupungin alueella itäisellä Uudellamaalla. Seurakunta oli kaksikielinen ja se kuului Helsingin hiippakuntaan.
Porvoon suomalainen seurakunta (2)
Porvoon suomalainen seurakunta on seurakunta Uudenmaalla, Porvoon kaupungissa. Seurakunta kuuluu Helsingin hiippakunnassa Porvoon rovastikuntaan ja on osa Porvoon seurakuntayhtymää.
Porvoon tuomiokirkko
VIROLAHDEN KIRKKO (2)
Virolahden kirkko on Virolahdella sijaitseva puukirkko, joka on rakennettu kirkonrakentaja Tuomas Ragvaldinpoika Suikkasen johdolla vuosina 1765–1768. Kirkkotarhassa on keskiaikainen Virolahden sakaristo, jonka yhteyteen liittynyt puukirkko on purettu 1846. Tämä puukirkko oli järjestyksessään kolmas. Kirkkotarhaa reunustaa vuonna 1857 rakennettu kiviaita.

Kirkon nykyinen kellotapuli on arkkitehti Veli Klamin suunnittelema vuodelta 1958. Kellotapuli sijaitsee samalla paikalla kuin Eskil Colleniuksen rakentama kellotapuli vuodelta 1778, joka tuhoutui salaman sytyttämänä vuonna 1957.

Virolahden kirkko on puinen tasavartinen ristikirkko, jossa ristivarret kapenevat kärkiin päin. Kirkossa on ollut varhaisimmassa asussaan tervatut paanukatto ja hirsiseinät. Kirkon alttaritaulu on Oskari Paatelan Kristuksen hautaamista esittävä maalaus vuodelta 1914. Alttarin, parvekkeiden ja penkkien koristeaiheena on käytetty puuhun kaiverrettuja tiimalaseja. Kirkkosalin katosta riippuu kirkkolaiva, jonka on lahjoittanut seurakunnalle Pitkäpaasi-seura.

Kirkkoon hankittiin urut vuonna 1891. Seuraavat urut olivat Kangasalan urkutehtaan valmistamat vuodelta 1946. Nykyiset 24-äänikertaiset urut ovat urkurakentamo Hans Heinrichin vuodelta 1987.Found: 0 image(s) on 0 page(s). Displayed: image 0 to 0.

There are no images in this category.
Images per page: 

 

RSS Feed: KIRKKORAKENNUKSET (New images)